fbpx

Hoe je ook je best doet om je focus positief te houden en te kijken naar wat je wel kunt. Soms (of vaak) heb je gewoon een offday. Zo een dag waarop niets lijkt te lukken. Je komt je bed uit en je wilt eigenlijk direct weer terug. Vandaag had ik zo een dag…

‘Ik word wakker van mijn zoontje. Het is 06:30 en hij is niet in zijn hum. Hij begint direct te huilen, en ik moet ‘aan’. Mijn lichaam voelt alsof er een vrachtwagen overheen is gereden. Mijn nek doet zeer, ik heb hoofdpijn en dan die honger… Heb ik dan niet gegeten gisteren?
Eigenlijk weet ik beter… dit zijn voor mij de eerste signalen die me vertellen dat ik te moe ben. En te moe betekent echt dat ik ziek word van de vermoeidheid. Ik kan gaan spugen, koorts krijgen, maar sowieso ben ik lamlendig en heb ik knallende hoofdpijn.

Als ik ziek ben van vermoeidheid, heb ik een aantal problemen. Ik heb namelijk de hele dag zoveel honger dat ik alleen maar wil eten. Wetende dat ik aan de lijn ben, snap je dat dit niet handig is. Ik voel me gelijk naar, want ik wil afvallen. Die stomme vermoeidheid ook! Vandaag is het ook nog eens mijn werkdag, dus dat gaat ook alweer verkeerd. Ik kan waarschijnlijk het beste gaan slapen zo, maar daar heb ik dus echt geen zin in.’

Je leest hoe negatief ik ben, ik baal zo hard, ik kan allemaal nog maar zien hoe hard mijn dag in elkaar stort. Hoe handig is dat? Ik krijg op deze manier totaal geen fijne dag… Moet ik vandaag dan als verloren opgeven?

Nee, dat hoeft dus niet, ik moet vandaag alleen wel anders gaan benaderen. Ik schrijf hier ook over in mijn e-book. Alles wat ik wilde doen mag ik loslaten. En vervolgens stel ik mezelf de vraag: “Wat kan ik doen om van vandaag toch een topdag te maken, ondanks dat ik me zo voel?”.

Dan ga je anders kijken naar vandaag. Want ik kan zo eerst beginnen met een lekkere wandeling buiten met de hond in het zonnetje. Daarna even een goede gezonde lunch voor mezelf neerzetten, en dan even 2 uurtjes slapen. Vanmiddag als ik wakker word duik ik even mijn hobbykamer in. Op deze manier heb ik de meeste kans dat ik vanmiddag mijn zoontjes zelf op kan halen van het kinderdagverblijf, zodat ik nog even de mama voor ze kan zijn die ze dan nodig hebben. Als me dat allemaal gelukt is, dan voelt dat voor mij als een topdag!

Hoe kan jij zorgen voor een topdag? Hoevaak heb jij last van een offday en hoe ga je er dan mee om? Blijf je hangen in het negatieve, of weet jij het om te buigen naar een mooie dag?